4. Od půldecky k půllitru 2016

Prosluněné ráno 25.6.2016 se kolem půl deváté na náměstí Českého ráje opět, letos již po čtvrté, schylovalo ke startu akce pořádané webem "puldecky.cz". Letošní ročník byl na přání příznivců našeho webu rozšířen o silnější kategorie (do 500cm),  takže  s  podtitulem

                                             "Od půldecky k půllitru".                        

 

Bylo pár minut po půl deváté, kdy krásné slunné ráno začalo vítat první účastníky. V prvních okamžicích bylo na náměstí víc organizátorských motorek, než těch závodních, nicméně tento nepoměr se každou minutou zmenšoval a počet jednostopých milenek narůstal stejně rychle, jako jejich průměrný věk.

  

   

Zpočátku bylo nutné vyřešit organizační záležitosti, nezbytné papírování, přidělení čísel a nakonec i rozpravu před startem.

 

 Všechno je jasné, čekáme na 10:00,  na start prvního soutěžícího.

 

A první závodník již odjíždí ...

 

První etapa vedla na Blatec. Některým  "horším" čtenářům dala dost zabrat. Nakonec ale všichni zdárně dojeli na první stanoviště. A zde již čekal první úkol. Soutěžící si zde museli rozmyslet, kterou rukou zabrat více, aby dopravili golfový míček ze země přes nachystané překážky až ke hvězdám.

 

Na dalším stanovišti u lesa si bylo možno trošku odpočinout od paprsků letního slunce.  Stín s sebou přinesl i zkoušku ze zdravovědy. Tu sice nikdo nebral na lehkou váhu, ale bohužel se i přesto rozdalo pár trestných bodíků.

Výsledek je jasný - ani v příští soutěži se zdravovědě nevyhnete!

Na soutěži se poctivě střídaly úkoly "na hlavu"  s těmi  "na ruce" . Při další zastávce si tak mohli závodníci vyzkoušet házení Petanque - koulí co nejblíže prasátku. Cílem bylo nepřehodit! Jak bývá u Pavla zvykem - v tomto úkolu bylo třeba jak rozmyšlení, tak zejména dobrá muška!

 

Letos jsme si neodpustili ani test z místní historie. Hrad Kost ovšem můžeme nechat i s nedalekým statkem Semtiny psům. Stejně, jako to provedli někteří účastníci, pro které bylo toto stanoviště i poslední, které viděli.

 

 

Zbytek závodníků mohl prozkoušet svůj zrak i paměť na dalším stanovišti. Nedaleko od Píčova statku na ně čekal test, kde museli zapojit nejen paměťové buňky, ale také přidat trocha důvtipu. I zde se rozdaly nějaké ty trestné bodíky, které ovšem závodníkům neubrali na dobré náladě! Někteří si dokonce došli i do stánku pro pivečko (jistě nealkoholické) nebo pro malinovku.

 

 

 

 

Poslední část trasy končila ve Svijanském pivovaru. Ten se na závodníky usmíval s příslibem cíle závodu. Ačkoli se příjezd do pivovarské restaurace lehce zkompikoval otevíráním svijanského zámku, nakonec jsme se zdárně sešli.

A pak už se všichni mohli těšit na zasloužený obídek a prohlídku pivovaru.

 

 

V průběhu prohlídky nám přestalo přát počasí a tak jsme museli lehce změnit scénář akce a vyhlášení výsledků přesunout z venkovní zahrádky do vnitřních prostor restaurace, kde proběhlo i předávání cen a vyhlášení vítězů ...

 

Celá akce se myslím opět vydařila. Díky patří zejména všem našim kamarádům, kteří ve svém napjatém harmonogramu našli chvlíli, aby mohli pomoci s hladkým průběhem celé akce.

Dále bych chtěl velice poděkovat panu J. Smetanovi, který svolil k “zapůjčení” svých profi - fotek a panu Zdeňkovi Pařízkovi za hodnotné sponzorské dary. Děkujeme.

A v neposlední řadě děkuji všem závodníkům, kteří se zúčastnili této akce, protože díky Vám máme chuť pořádat další a další ročníky! Doufám, že se všichni rádi zúčastníte příštího, již pátého, ročníku naší motorkářsko-veteránské soutěže, eventuelně pomůžete s organizací, zazávodíte si a pokecáte se známými, neznámými i přáteli. Pokud víte o dalších zájemcích, kteří by se přidali, dejte nám i jim vědět.

Nebojte! Již nyní vymýšlíme nové úkoly a testíky :)

Ještě jednou díky a snad příště AHOJ!